Meezingen?

Lid worden?

Wil je graag zingen en zoek je een koor? Maak kennis met de Stem des Volks.

Wij hanteren geen wachtlijst! Gevorderde, maar ook beginnende zangers zijn altijd welkom. Je hoeft bij ons niet voor te zingen. De enige voorwaarde voor toetreding tot het koor: je moet plezier hebben in zingen.

Iedere belangstellende mag 3 x vrijblijvend komen kijken / meezingen. We repeteren op dinsdagavonden (van 20.15 tot 22.15 uur) in de Soos op St.-Pieter (Pastoor Kribsweg 14-A) te Maastricht. De contributie bedraagt € 15,- per maand (€ 10,- voor studenten).

We zijn een oud koor (1890), maar we zijn niet het barricadekoor dat onze naam, “Stem des Volks”, doet vermoeden. We zijn wel een geëngageerd koor, hetgeen o.a. tot uiting komt in onze muziekkeuze. Op ons repertoire staat bv. werk van de Duitse componist Dietrich Lohff. We nemen ook soms deel aan bijeenkomsten en manifestaties over maatschappelijke onderwerpen. Het sociale engagement is niet de enige drijfveer: we zingen ook prachtige natuurliederen van Dvorák, en de diep in het hart snijdende liederen van Schuberts Winterreise. De repetitieavonden zijn meestal een mix van wat makkelijker repertoire en pittiger werk.

We zijn erg gelukkig met onze dirigent, Edward Berden. Hij bewaakt de kwaliteit, en zorgt voor een fijne sfeer tijdens de repetities.

We hechten aan gezelligheid en vriendschappelijkheid. Na afloop van de repetitie is er (voor wie wil) een nazit aan de bar van ons repetitielokaal.

Zin om mee te zingen? Stuur een mail naar het bestuur  of loop gewoon op een dinsdagavond binnen.