Welkom op de website van de Stem des Volks

Straatliederenfestival

Het thema Vluchten voor klimaatverandering (Refuge from climate change) snijdt een belangrijk aspect van de klimaatverandering aan: de grootste problemen komen niet in het rijke westen tot uitdrukking, maar in arme gebieden, waar navenant weinig weerwerk mogelijk is. Er worden getallen genoemd van 200 miljoen klimaatvluchtelingen in 2030. De koren willen dit thema, juist in tijden dat overheidsbestedingen ter discussie staan, met dit programma onder de aandacht blijven brengen.

Circa 15 strijdliederenkoren uit Nederland, België, Groot-Brittanië en vertegenwoordigingen uit Frankrijk en Duitsland zullen hieraan deelnemen. Daarnaast presenteren Limburgse groeperingen die zich inzetten voor vluchtelingen, derde wereld en milieu zich op een informatiemarkt.

Het demonstratieve programma vindt plaats op 19 juni 2010, tussen 12:00 en 17:30 uur. De deelnemende koren treden op zes locaties in de binnenstad van Maastricht op. De locaties zijn: In den Geis, Minckelerstraat, Mosae Forum, Hoofdwacht aan het Vrijthof, Dinghuis en Onze-Lieve-Vrouweplein. Op de zes locaties voeren de koren afwisselend korte optredens uit, met stukken die betrekking hebben op het thema. De koren bestaan uit gemiddeld 15 mensen. Het stadscarillon speelt het stuk Klimaataccoord.

Download hier de flyer
Bladmuziek van het Klimaataccoord kunt u downloaden vanaf de site www.neetegenmaastrichtaanzee.org

Nieuws

Stem des Volks in NRC

Vanwege de Dag van de Arbeid publiceerde het NRC op 1 mei een artikel over het 1-mei-gevoel bij ons koor, met als conclusie: Stem des

lees verder...

OZM-concert 2018

Stem des Volks is dit jaar de organisator van het OZM-concert (OZM = Overlegorgaan Zanggezelschappen Maastricht. Deelnemende koren:

lees verder...